2017 - vanuit Ankeveen

WITTE WONDER WANDELING – 2017 vanuit Ankeveen

De jaarlijkse ‘Winter Wonder Wandeling’ die op zondag 10 december plaatsvond is dit jaar omgedoopt in de 1e ‘Witte Wonder Wandeling’. Aan deze tocht deden de 7 Kwakelse wandelclubs mee en er waren 49 wandelaars op de 30 km. De deelnemende clubs waren De Bermenduikers, R.K. WZN, De Binnenwippers, JWWK, De Heeren van Aemstel, Het Slakkenspoor en De Kuitenkijkers.

De bus van Winter-Tours stond klaar bij Boerderij “Nooitgedacht” voor de reis naar het startpunt bij de kerk in Ankeveen. Via een mooi wandelpad tussen de Ankeveense Plassen werd Nederhorst ten Berg aangedaan. Na een stuk langs de mooie Vecht was er rond 10.15 uur koffie met gebak in Vreeland. Na deze lekkernij werd het tweede deel van de wandeling gestart en begon het al wat te sneeuwen.
In het begin, op weg naar het dorpje Loenersloot, was het nog natte sneeuw. Langs de Baambrugse Zuwe ging het heviger sneeuwen, het was een lang lint van wandelaars. Bij de kerk in Vinkeveen was het helemaal wit met hevige sneeuwval, het was een barre tocht. Aan het eind van het Achterbos stonden de 2 Hansen klaar met een borrel. Een echte
“Wadlguckers öL” en lekkere hapjes. Met dat warme drankje werd de temperatuur even omhoog geschroefd. Door de natte sneeuw was het best wat koud geworden, maar wandelaars laten zich niet zomaar uit het veld slaan door een paar witte vlokjes.

Na dit “opkikkertje” ging de stoet richting Waverveen, Tienboerenweg richting de Irenebrug en de sneeuw kwam hier met bakken uit de lucht. Het was nog maar 2 km naar de Boterdijk, de finish was rond 15.45 uur bij de “Stal van Nooitgedacht”.

Hierbinnen was het lekker warm en Wim, Hans en Anita hadden de stal al lekker op temperatuur gebracht, de kaarsjes aan en de koffie was gezet. Het bier stond lekker in de koeling buiten en de andere drankjes kwamen op tafel. De echtgenotes van meerdere deelnemers schoven ook aan voor de borrel en het avondmaal.

Onze culinaire fijnproever ‘Der Walter’, had de dames van Restorante Italiano heerlijke maaltijden laten bezorgen. De dames van “Bella Donna” gaven zelfs uitleg van de gerechten en de eerste groep kon aanvallen. De inwendige mens werd flink gevuld en met een borrel erbij was het weer ouderwets gezellig. Nog wat napraten onder het genot van een bakje koffie en het was weer voorbij de leuke dag.

Het was nog nooit voorgekomen dat wij sneeuw hadden gehad in die 12 jaar. Dit was een echte “Witte Winter Wonder Wandeling”, die de boeken ingaat. Op naar het volgende jaar, waar de JWWK ervoor staat. Bij deze willen wij Wim en Marie-José hartelijk danken voor de gastvrijheid en het beschikbaar stellen van hun gezellige stal voor dit Wonderlijke Winterse evenement.

Wij wensen iedereen Prettige Kerstdagen en een Gezond en Sportief 2018

De Kuitenkijkers: John, Hans, Ton, Walter en Dirk