1948 - Thema 50 Jaar Koningin Wilhelmina.

September 1948 - De dag werd begonnen met een H.Mis in de kerk. Hierna een kinderoptocht door De Kwakel, om 11 uur een concert van Muziekvereniging TAVENU. Om drie uur 's middags vertrok de muziek vanaf de school, waar de kindervoorstelling was afgelopen, naar het KDO veld in optocht. Hier was om 4 uur een demonstratie van Gymnastiekvereniging D.W.S.

Gevolgd door een voetbalwedstrijd met als prijs een pracht van een medaille, welke werd uitgeloofd door Den Wilk. Het was KDO- Den Wilk en de opbrengst was ten bate van Den Wilk. Het was een gekostumeerde voetbalwedstrijd

1898 – 1948 WILHELMINA 50 JAAR KONINGING DER NEDERLANDEN

Koningin Wilhelmina werd geboren op 31 augustus 1880 en ze werd Koningin gekroond op haar 18e verjaardag in 1898. Dat is ook de reden dat de Kermis altijd in de eerste week van september gehouden werd en nu dus nog. De Wilhelmina-vereniging organiseerde altijd Oranjefeesten en de Kermis werd daar ook aan verbonden. In 1948 was Koningin Wilhelmina dus 50 jaar Koningin der Nederlanden en op 4 september 1948 gaf zij haar kroon over aan haar dochter Juliana.

Dit jubileum werd tijdens de optocht als thema overgenomen. Elke Kwakelse vereniging was in zijn klubkleuren en had een mooie versierde wagen, loopgroep, fietsen of een kar met paarden.

Aan de optocht deden de volgende verenigingen mee:

Kapang Menang (Oud-Indië-strijders)

Sint Genesius (de toneelvereniging)

R.K. Bibliotheek De Kwakel

De Gidsen (meisjesvereniging)

D.W.S. (Gymnastiekvereniging)

St.Joannesgroep (de welpen en de verkenners)

R.K.V.V.KDO (voetbalvereniging)

Martha Gilde (de kerkwerksters)

Ons Belang ( Kwekersvereniging)